Fins a 600 llits en pavellons per ampliar la capacitat dels quatre principals hospitals de Barcelona

in News Es

Es destinaran un total de 800 places hoteleres a pacients lleus i a personal sanitari

Els quatre principals hospitals de Barcelona ampliaran la seva capacitat a través de llits instal·lats en poliesportius pròxims. En total seran 600 places que s’instal·laran al Pavelló Marítim -en el cas de l’Hospital del Mar-, el Centre Esportiu Guinardó (Sant Pau) i el Pavelló Salut Olímpic (Vall d’Hebron). L’Hospital Clínic també ampliarà la seva capacitat però encara queda per determinar en quin annex ho farà.

L’anunci l’han fet l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa aquest dijous. L’ampliació dels hospitals rep el nom de Projecte Pavellons Salut i està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració del Consorci Sanitari de la ciutat, integrat pel consistori i Salut.

Vergés ha avançat que els reforços necessaris per atendre tots els pacients seran professionals jubilats, estudiants d’últims cursos de medicina i infermeria i residents en centres hospitalaris.

A més, Colau i Vergés han anunciat que diversos hotels de Barcelona posen a disposició 800 places per atendre pacients lleus o asimptomàtics de coronavirus i també per oferir descans al personal sanitari. 

Fins ara n’hi havia 500 a disposició i ja hi ha 129 llits de tres hotels destinats a pacients afectats per coronavirus. 

La coordinació dels hospitals i els espais annexos es gestionarà des d’una oficina municipal de nova creació, que ja està en funcionament al recinte del Parc Sanitari Pere Virgili. Colau ha assegurat que l’Ajuntament posa “tots els seus recursos” a disposició de la sanitat pública per abordar la crisi del coronavirus i ha demanat prevenir davant la possibilitat de “pitjors” escenaris.

Per la seva banda, Vergés no ha descartat que el projecte impulsat a Barcelona pugui tenir rèpliques en altres municipis catalans. naciodigital.cat

Tags:

Ultime da News Es

Vai a Inizio pagina