Les impressores 3D de Catalunya treuen fum per frenar el coronavirus

in News Es

Empreses, centres de recerca, instituts i voluntaris s’organitzen per produir respiradors, viseres, mascaretes i, fins i tot, panys de porta anticontagi.

Catalunya ha activat a màxima potència les seves impressores 3D per intentar frenar el coronavirus. Empreses, centres de recerca, instituts de secundària així com voluntaris de la comunitat maker s’estan organitzant per produir el major nombre de material mèdic i de protecció. Concretament, hi ha en marxa projectes per abastir els hospitals de respiradors, però també viseres facials, mascaretes i, fins i tot, panys de porta anticontagis que també arriben a residències, ambulatoris o personal de risc.

El sector de la impressió 3D ha tingut un creixement notable els darrers anys. De fet, n’hi ha quasi 120 que facturen 325 milions d’euros i donen feina a quasi 1.500 persones. Aquest potencial s’està posant aquests dies al servei dels centres de salut per tal d’intentar pal·liar la manca de material sanitari.

També cal tenir en compte l’activa comunitat maker, professionals i aficionats d’àmbits del disseny i la tecnologia. Han impulsat el moviment ciutadà #coronavirusmakers, per dissenyar, compartir i produir elements útils tant per als centres sanitaris com per frenar la corba de contagis.

“Ens hem posat a imprimir com si no hi hagués demà. Tot el grup estem a full”explica a NacióDigital Ignasi Charles, integrant de l’equip Robotseny. Formen part d’un dels molts batallons d’exèrcits de makers que arreu de país “fan treure fum a les impressores 3D per produir màscares, viseres i respiradors”. Naciodigital.cat

Tags:

Ultime da News Es

Vai a Inizio pagina