CORONAVIRUS Quin serà el cost econòmic del coronavirus?

in News Es

Els catedràtics Núria Bosch i Santiago Niño Becerra, l’economista Joan Ramon Rovira i la sociòloga Iolanda Fresnillo detallen les conseqüències financeres i socials que pot tenir la pandèmia.

La pandèmia del coronavirus està sent una gran crisi sanitària. Però també ho serà econòmica i social. L’epidèmia s’ha estès en un moment en què creixien els senyals de desacceleració global. Ara, l’espectre d’una nova crisi reapareix mentre l’epidèmia comença a castigar les economies desenvolupades. Molts dels seus efectes ja s’estan percebent i els experts alerten d’un horitzó de recessió com una possibilitat que ha deixat de ser una simple hipòtesi. 

Quin serà el cost econòmic del coronavirus? Com afectarà l’economia productiva i el teixit industrial? En quina situació quedarà el petit comerç? Com preservar els serveis bàsics i la sanitat? Hem preguntat a quatre personalitats que contemplen la realitat econòmica des de diferents perspectives que ens ajudin a desentrallar el que està passant i el que pot succeir més a llarg termini. 
Santiago Niño Becerra, catedràtic d’Estructura Econòmica de la Universitat Ramon Llull; Núria Bosch, catedràtica d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona; Joan Ramon Rovira, director del gabinet d’estudis de la Cambra de Comerç; i la sociòloga Iolanda Fresnillo, vinculada a la xarxa europea de deute i desenvolupament Eurodad, contesten les preguntes de NacióDigital.